Sök återförsäljare nära dig 
 
 OCL Brorssons fälgprovare i 3D 
 
 Ready For Winter - Klicka här för att läsa mer! 
 
  Nya vinterfälgar för säsongen  
 
 

VINTERN KOMMER SNABBARE ÄN DU TROR

 

Det går inte att tillverka ett däck som är bäst på alla olika förhållanden. Det är därför sommardäck inte fungerar på vintern. Vinterdäck har en annan typ av mönster och gummiblandning som gör att de fungerar när det är snö och is på vägen. Vinterdäck kan också ha dubb i slitbanan.

Minst 3 mm mönsterdjup på lätta fordon – och helst minst 5 mm. Krav på minst 3 mm mönsterdjup gäller vid vinterväglag för personbil klass I (d.v.s. vanliga personbilar), personbil klass II (husbil) med en totalvikt av högst 3,5 ton, lätt lastbil, lätt buss samt släpvagn som dras av dessa fordon under perioden 1 december–31 mars.

Vinterdäck definieras enligt Transportstyrelsen som ”däck särskilt framtaget för vinterkörning märkta med M+S, M.S., M&S, M-S, MS , ’Mud and Snow’” eller märkta med symbolen Alptopp/Snöflinga (3PMSF).

 
 

LÄTTMETALLFÄLGAR PÅ VINTERN

 

Även om aluminium inte korroderar som järn eller stål, kommer oxidationen snart att leda till slitage. Endast ordentligt lackering ger tillräckligt skydd mot vägsalt. Lösningen är SR3 lackering som förbättrar fälgens försvar mot vägsalt och små repor.

Mer än 250 000 ton vägsalt används varje år på vägarna för att hålla vägen fri från is och snö.

SR3 står för ”Salt Resistant” siffran (3) avser 3-lagers lackering.

Vanligt salt + vatten är grunden för korrosionsskador. För att vara exakt innehåller saltet som sprids på vägarna 2/3 natriumklorid (vanligt salt) och 1/3 av en kalciumkloridlösning löst i vatten. Detta ger förbättrad vidhäftning av salt på vägen, vilket förhindrar bildandet av is.

 
 

KÖR SÄKERT! VÄLJ FÄLGAR FRÅN OCL BRORSSONS!

 
Kunskap, erfarenhet, kvalitetsmedvetenhet och en okomplicerad och snabb service gör skillnad. OCL Brorssons är specialisten för kvalitetsfälgar i en butik nära dig.

Tillverkning i Tyskland garanterar högsta kvalitet

OCL Brorssons är en del av ALCAR, som är en internationell koncern. Koncernens huvudsakliga affärsverksamhet är inriktad på grossistförsäljning av fälgar på nationell och internationell nivå, tillverkning av stål och lättmetallfälgar samt distribution av TPMS-produkter. Mer än 30 års internationell expertis talar för sig självt.

Trots det arbetar vi varje dag med att förbättra våra tjänster. Vi levererar fälgar vanligtvis inom 24 till 36 timmar över hela Europa.
Klicka här för att söka återförsäljare
.
 
 
 
 
 
 
 Sök återförsäljare nära dig 
 
 OCL Brorssons fälgprovare i 3D 
 
 Ready For Winter - Klicka här för att läsa mer! 
 
  Nya vinterfälgar för säsongen